Veel docenten ervaren een flink hoge werkdruk in het onderwijs. En niet zonder reden; het lesgeven en werken met kinderen brengt een flinke emotionele belasting met zich mee. Het gevolg: het energie potje is aan het einde van de lessen geregeld leeg. En dat terwijl er juist na de les ook nog een berg werk klaar ligt. Wat het zo intensief maakt is de constant aanwezig piekbelasting; de leerlingen zijn tijdens de lessen immers constant om je heen en je even terugtrekken om op te laden zit er dan niet zo snel in.

De training In je Flow, helpt leerkrachten focussen op datgene waar ze zelf invloed op kunnen uitoefen en waar ze zelf controle over hebben als het gaat om werkdrukverlaging. Het haalt de frustratie weg van een aantal oorzaken van de werkdruk die ze niet kunnen beïnvloeden. Bijv. het hoge aantal lesuren, klassen van 30+ kinderen, de toetsdruk, het bijbehorende nakijkwerk en allerlei administratieve taken.

Deze training zet leerkrachten terug in hun flow. De persoonlijke balans wordt weer in evenwicht gebracht, doordat ze eigen keuzes maken en waardoor ze met ontspannen daadkracht voor de klas staan.

Training

Tijdens de training leren leerkrachten dat er manieren zijn om de werkdruk op een acceptabel niveau te houden door aan de volgende zaken te werken.

Ze leren:

  • Over hun reikwijdte wat betreft invloed
  • Hun grenzen te stellen en bewaken
  • Hun eigen ondersteuningsbehoeften kennen en communiceren
  • Hoe ze de balans kunnen (her)vinden tussen werk en privé

Vanuit deze inzichten gaan ze letterlijk oefenen en maken ze hun eigen plan, zodat ze datgeen wat hun tijdens de training heeft geïnspireerd, in de dagelijkse praktijk kunnen gaan toepassen.

Praktisch

2 daagse training en een terugkom-ochtend/middag. Bij voorkeur op locatie, niet op school. (In afstemming)

Kosten

Waarschijnlijk bent u ook op de hoogte van dat elke school voor volgend schooljaar (2018-2019) 155 euro per leerling krijgt om te werken aan werkdrukverlaging. Deze training draagt direct bij aan de doelstellingen van de minister.

De kosten zijn €750/pp (excl. BTW) op basis van een training op locatie.

Trainer

Carolien Daniëls is trainer en coach en komt oorspronkelijk uit het onderwijs. Haar passie zit in het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke en professionele groei.  Ze vindt het belangrijk dat een training inzichten oplevert, maar nog belangrijker dat het geleerde in de praktijk wordt gebracht door het maken van concrete plannen. Met als doel dat deelnemers er direct baat bij hebben in het dagelijkse werkende leven.

Carolien maakt elke training op maat, dus als u specifieke wensen heeft, neem dan gerust contact op.

Bent u geïnteresseerd of hebt u vragen?

E: carolien.daniels@cdtrainingencoaching.nl

T: 06-33869506

 

Pin It on Pinterest

Share This