Inspiratie

"Wat mij inspireert is mensen met LEF. Het lef om dingen anders te gaan doen dan voorheen, om iemand spontaan te groeten op straat, om durven af te wijken van het ‘gewone’ en om keuzes te maken. Lef om die ene vraag te durven stellen, om zich te durven uitspreken, om zichzelf in beweging te brengen na jaren ‘stil te hebben gestaan’ en lef om goed voor zichzelf te zorgen."

Carolien Daniëls

Mijn passie om mensen te begeleiden en iets te leren gaat ver terug.  Het begon als 15 jarig meisje als trainster van jonge kinderen bij een volleybalclub, als student volgde ik een opleiding tot docent en als jong volwassene heb ik vrijwilligers en professionals getraind en gecoacht in een internationale setting van ontwikkelingssamenwerking. Als dertiger probeerde ik als adviseur zoveel mogelijk workshops en trainingen te ontwikkelen en te geven, terwijl dat helemaal niet mijn hoofdtaak was. Toen kwam ik erachter dat dit is waar ik het meest gelukkig van word.

 Van werken met mensen binnen organisaties. Organisaties verder helpen door hun mensen vooruit te helpen bij hun ontwikkeling en ambities. Om vol te gaan voor deze roeping heb ik mezelf twee grote cadeaus gegeven. Namelijk de tijd om mezelf hierin verder te ontwikkelen en een aantal opleidingen die me nog meer vaardigheden en kennis hebben gebracht. Ik ben heel bewust weer gaan leren, waardoor ik vervolgens met vertrouwen aan het werk ben gegaan. En inmiddels: weet ik meer, ben ik ervaren en blijf ik leren.

Achtergrond

Als basis voor mijn werk gebruik ik de 6 niveaus waarop mensen zich ontwikkelen:

Omgeving : Hoe reageer ik op mijn omgeving en hoe reageert mijn omgeving op mij
Gedrag: Welk gedrag laat ik zien, welk gedrag zou ik willen laten zien
Mentaal: Welke gedachten en overtuigingen heb ik
Emotioneel: Welke emoties ervaar ik in welke situatie
Fysiek: Hoe reageert mijn lichaam op bepaalde situaties
Zingeving: Waar krijg ik energie van, wat vind ik belangrijk
Afhankelijk van de vraag komen de verschillende niveaus aan bod. Als het gaat om het aanleren van nieuwe communicatieve vaardigheden richt mijn werk zich vooral op  nieuw gedrag i.r.t. de omgeving. Bij meer complexe vraagstukken, zoals persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap, worden ook de andere niveaus betrokken bij de ontwikkeling. Geweldloze communicatie, de 4 niveaus van communiceren, Uitgangspunten van NLP, de Roos van Leary, R.E.T., systemisch werken en positieve psycholgie zijn o.a. modellen en theorieën die mijn werk ondersteunen.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NOBCO.

Steun

Als zelfstandig ondernemer steun ik kleine ondernemers die minder fortuinlijk zijn, omdat ze geboren zijn  op een andere plek op deze aarde. Dat doe ik met behulp van Wakibi

Wakibi biedt de mogelijkheid om kleine leningen aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden te verstrekken. Wakibi gelooft in zelfredzaamheid en ondernemerschap en biedt daarvoor een uniek concept via microfinanciering.

CONTACT

Voorkeur contact

Witte vrouw met kralenketting

Witte vrouw met kralenketting

Aangenaam: Dit ben ik, een witte vrouw met een kralenketting. En de tijd is er rijp voor dat ik me op die manier voorstel. Er zullen mensen zijn die mijn ketting misschien nog niet kennen of herkennen, maar stap voor stap ervaar ik steeds bewuster dat ik die ketting...

Feedback in het nieuwe nu

Elkaar open en eerlijk vertellen wat de ander teweeg brengt Goed naar elkaar luisteren om elkaar écht te begrijpen Samen bepalen wat de beste weg is voor een beter resultaat Het was al niet makkelijk in het pre-corona tijdperk, maar het is er zeker niet simpeler op...

In je flow, voor werkdrukverlaging in het onderwijs

In je flow, voor werkdrukverlaging in het onderwijs

Veel docenten ervaren een flink hoge werkdruk in het onderwijs. En niet zonder reden; het lesgeven en werken met kinderen brengt een flinke emotionele belasting met zich mee. Het gevolg: het energie potje is aan het einde van de lessen geregeld leeg. En dat terwijl er...

Feedback ontvangen; een kunst!

3 manieren om feedback te ontvangen In één van mijn vorige blogs heb ik de 6 stappen van feedback met je gedeeld  Deze stappen zijn heel waardevol om te kennen als je de ander wil aanspreken op positieve, maar zeker ook op kritische punten. Alles met als doel om samen...

In Je Flow blijven, nog zo makkelijk niet.

In Je Flow blijven, nog zo makkelijk niet.

Laatst zat ik tussen twee werkafspraken door te lunchen in een leuk tentje. Naast mij zaten drie jonge dames en omdat ik zelf alleen was ving ik hun gesprek op. Ze vroegen naar elkaars ervaringen in hun eerste echte baan in de advocatuur. De ervaringen liepen nogal...

Carolien Daniëls Training en Coaching

Plaats 8
3417 EC Montfoort (bij Utrecht)

Pin It on Pinterest

Share This