ORGANISATIES

 

 

Trainingen externe communicatie, nu ook online!

Voor een goede communicatie met partners en klanten, train ik professionals en managers in het verbeteren van hun persoonlijke vaardigheden. Hierdoor leren zij aansluiting vinden en houden bij de ander, zonder daarbij hun eigen doelen uit het oog te verliezen. Deelnemers leren een gezonde en open verstandhouding te ontwikkelen waardoor de kansen op een duurzame relatie groter worden.

Voorbeelden van thema’s:

Communicatieve en commerciële vaardigheden voor mensen met een technische achtergrond, bijv ICT consultancy, mensen in automotive of kenniswerkers

Leiderschapstrainingen.

Persoonlijk Leiderschap

In Je Flow, een training voor professionals en managers ter voorkoming van burn out.

Teamtrainingen en interne communicatie, nu ook online!

Voor het verbeteren van de communicatie binnen het team of binnen de organisatie biedt Carolien Daniëls Training & Coaching trainingen die ervoor zorgen dat  de onderlinge samenwerking en afstemming beter wordt. Dit leidt tot meer begrip voor elkaar en daarmee een prettigere werkcultuur, waardoor mensen gemotiveerd zijn om zich in te blijven zetten voor uw organisatie. Stokpaardjes hiervoor zijn de 6 stappen van Feedback, de principes van Respectvolle communicatie en de filosofie en methodiek van Deep Democracy.

Voorbeelden van persoonlijke vaardigheden:

Feedback geven en ontvangen

Vrijmoedig spreken en openhartig luisteren

Overleggen en onderhandelen
Leren verwoorden en doorleven van missie, visie en doelstellingen
Omgaan met conflicten

Teamcoaching

Is jouw organisatie in verandering en is groei naar zelfstandigheid door teams nu cruciaal? Is ondersteuning van de teams hierin gewenst en hebben de teams een coach nodig die de groep helpt bij het voeren van betere gesprekken en vandaar uit de beste beslissingen nemen?

Teamcoaching draagt altijd direct bij aan de doelen en ambities van het team en de organisatie. Tijdens trajecten met teams staat het doel om medewerkers een gezamenlijke ‘taal’ te laten spreken en een gezamenlijke focus aan te brengen centraal. Dat begint meestal met het voeren van een echt goed gesprek waar er ruimte is voor alle meningen en ideeën in het team. Binnen het team leren ze elkaar beter begrijpen, waardoor afstemming en samenwerking minder moeite kost. Als het nodig is wordt eerst de lucht geklaard, als voorwaarde om als team te kunnen excelleren. Het doel is dat de samenwerking wordt gezien als meerwaarde in hun werk. 

Ik werk vanuit de filosofie Deep Democracy.  Daarnaast kiezen de teams vaak om te werken aan gezamenlijke teamvaardigheden, omdat nieuwe inzichten alleen niet zomaar leiden tot positieve veranderingen. 

Lees hier over hoe het kan gaan: een traject met een managementteam.

Individuele coaching

Persoonlijk Leiderschap                                                             

Als een deelnemer tijdens een traject vastloopt of als er sprake is van een persoonlijke uitdaging in relatie tot werk, bied ik één op één coachtrajecten aan. Gedurende het traject brengt de werknemer zichzelf in beweging en dat maakt ruimte vrij voor positieve vooruitgang. Voor professionele en waar nodig, persoonlijke ontwikkeling, waardoor werken binnen de organisatie beter wordt en weer positieve energie brengt. Voor de persoon en zijn werkomgeving.

Communicatieve vaardigheden                                                                                                                                                              Ook het concreet werken aan communicatieve vaardigheden, bijv. gespreksvoering, feedback geven/ontvangen, actief luisteren en omgaan met conflicten kan door middel van 1:1 coaching.

CONTACT

Voorkeur contact

Carolien Daniëls Training en Coaching

Plaats 8
3417 EC Montfoort (bij Utrecht)

Pin It on Pinterest

Share This