Persoonlijke analyse

DISC

Een DISC-analyse is een assessment over jouw gedrag. Het geeft aan hoe jij omgaat met mensen, uitdagingen, veranderingen en procedures. Aan de hand van jouw score wordt jouw unieke gedragsstijl in kaart gebracht. Er is geen beste stijl. Elke stijl kent zijn sterke punten en valkuilen.

De DISC-methode

De DISC-methode is een veelgebruikte tool om inzicht de krijgen van het gedrag, talenten, valkuilen en voorkeuren van een persoon.

Er wordt een analyse gemaakt van jouw basisstijl. Dat is de stijl die je vertoont als je volledig ontspannen bent, maar ook als je onder druk wordt gezet val je terug op deze stijl. Door inzicht te krijgen in jouw basisstijl, weet je beter in welke werkomgeving jij het beste tot je recht komt.

Naast je basisstijl krijg je ook een beeld van jouw responsstijl. Dit is de stijl die jij vertoont onder invloed van jouw omgeving. Als deze twee stijlen veel van elkaar verschillen geeft dit inzicht in waar jij energie lekt op je werk en welke talenten jij nu niet laat zien.

Met een DISC-analyse kun je onder andere:

  • Leren om effectief te communiceren op werk en privé
  • Bijdragen aan betere teamprestaties
  • Leidinggevenden effectiever maken in de aansturing van hun team

Meer informatie

Drijfveren analyse

De Drijfverenanalyse geeft inzicht in waarom jij bepaalde keuzes maakt en op een bepaalde manier handelt. Of je het je realiseert of niet, je wordt van binnenuit gedreven om aan deze persoonlijke behoeften te voldoen. De drijfverenanalyse is een objectieve methode om grip te krijgen op hetgeen jou van binnen écht motiveert.

Als je je gedreven voelt voor je werk, dan is motivatie van buitenaf niet nodig. Er is reden genoeg om ‘s ochtends op te staan en met plezier aan de slag te gaan. De omgeving biedt dan de waarden die nodig zijn om het eigen potentieel maximaal te ontwikkelen.

Eduard Spranger heeft na jarenlange observaties essentiële drijfveren geclassificeerd. Deze bepalen het waarom van ons handelen. De twee drijfveren die het sterkst bij je leven, zullen je tot actie aanzetten.

 

Is er in jouw werksituatie sprake van een win-win situatie? Worden jouw intrinsieke behoeften en drijfveren voldoende bevredigd? Inzicht hierin kan je veel jaren van ‘trial and error’ schelen en je kunt meer gericht werken naar een leven en een baan die je met werkelijke passie uitvoert. Interessant voor jou en zeker ook voor je collega’s en partners.

De DISC-gedragsstijl kan jouw Drijfveren versterken of verzwakken en andersom. Het is daarom waardevol om het DISC-assessment in combinatie te maken met de Drijfverenanalyse

CONTACT

Voorkeur contact

Carolien Daniëls Training en Coaching

Plaats 8
3417 EC Montfoort (bij Utrecht)

Pin It on Pinterest

Share This